Számodra is kötelező feladat!

Azt általában minden egyes cégvezető tudja, hogy a munkavédelmi feladatok ellátása nem csak kötelező, hanem bizony jogszabályi keretekkel tarkított feladatkör, ami egyben nem kis nehézségeket is ad sokszor a számukra. Hihetetlen bonyolult a szabályozási rendszer és persze egyetlen cégvezető sem arról szokott híres lenni, hogy könnyen el tudna igazodni a törvények szabályrendszerében. Általában elkel a segítség, mert bár pontosan tudják, hogy a munkavédelem kötelező, de a konkrét szabályozás és feladatrendszer már koránt sem annyira egyértelmű. Főleg azt nem szokták tudni, hogy bizony a kockázatértékelés mint olyan kötelező feladat. Minden olyan cég számára, aki legalább egy fő munkavállalót foglalkoztat már kötelező feladat, és elmulasztása komoly büntetést von maga után.

Nem is kérdés a kockázatértékelés kötelező jellege akkor, hogy ha arról beszélünk, hogy a munkavédelmi rendszer alapját adja. Nem történik ugyanis a kockázatértékelés közben más, mint az egyes munkafázisokat feltérképezik és beosztják veszélyességi kör és probléma szerint. Ennek alapján tudják pontosan és szakszerűen megtervezni a munkavédelmi rendszert. Persze egy irodaházban kisebb jelentőségét látják ennek, mint mondjuk egy építőipari cégnél, ez egyértelmű, azonban mindkét vállalkozás számára kötelező.

Az én vállalkozásom veszélyes anyagokkal is dolgozik és termelő feladatot lát el, ezért kifejezetten fontos, hogy mindenki pontosan tudja, hogy egy nem várt esemény kapcsán vagy egy baleset során kinek mi a feladata, ki mit tehet, vagy éppen mi a tilos. Éppen ezért én az activesafety csapatát kerestem fel, ők látják el a munkavédelem teljes feladatkörét, és tökéletesen meg vagyok velük elégedve. Iszonyatosan hatékony és gördülékeny a közös munka. Mindenkinek csak ajánlani tudom őket. Biztos vagyok benne, hogy aki őket választja csak elégedettséget és profi eredményeket fog kapni.